GLAS & MILJÖ

Hur kan Glas-Welds glasrenoveringar hjälpa till att påverka vår miljö?

Vi kan bl.a. bidra med att minska sopberget av glas och hjälpa till att minska den energikrävande glastillverkningsprocessen.

Avsevärt stora mängder av energi krävs för att omvandla stora mängder av råmaterial till glas. Det krävs närmare 4,5 miljoner watts energi för att producera ett ton av glas. Tillverkningen av ett ton av glas ger upphov till så mycket som 175kg gruvavfall och 12,7kg luftföroreningar.

Likt många andra material har glastillverkningen och brukandet negativa konsekvenser på vår miljö.

Varför tar vi då upp dessa punkter? Ju mer vi alla medverkar för att reducera användadet av råmeterial och den energi som krävs för att framställa glas, destå bättre blir miljön för oss alla. Laga rutan i större utsträckning så hjälper du även miljön.

I Sverige arbetar även GBF aktivt med glasåtervinning. Dom har tagit fram en bra och intressant broschyr. Du kan läsa mer av detta här.

Att återvinna glas sparar så stora mängder gruvavfall som går åt att framställa råmaterialet för tillverkningen av glas med 70%. Vattenåtgången minskas med 50% och det minskar luftföroreningar med 20%

Källa: Environmental Defense Fund

Det tar över en miljon år för glas från våra sopberg att brytas ner i naturen.

Källa: California Department of Conservation

Glasåtervinning hjälper att sakta ner uppbyggnaden av växthusgaser och reducerar föroreningar som ger oss bl.a. surt regn.

Källa: Worldwatch Institute

Kontakta oss

Skicka ett meddelande till oss, så svarar vi så snart vi kan.

0


Det finns inga produkter.